tiistai 8. tammikuuta 2013

Tallihommissa taas!

Tänään oli ensimmäinen päivä harjottelussa kaverini tallilla. Olen siis tällä hetkellä työkkärin kurssilla jonka pitäisi auttaa etsimään työpaikkaa tai koulutuspaikka ym vähän opastaa eri asioissa. Kurssiin kuuluu myös työharjottelua 2kk. Olin ensin toisessa paikassa, mutta en viihtynyt siellä joten vaihdoin. Aion muutenkin jatkossa tehdä kyseisellä tallilla vuoroja kaverini avuksi ja liikutella hänen hevosiaan niin oli loogista mennä sinne myös harjotteluun.

Oli kyllä ihanaa taas yli vuoden tauon jälkeen avata aamulla tallin ovi ja kuulla ne hörinät ja haistaa hevosten tuoksu. Tätä oon niin kaivannut! Olin 2011 toukokuusta jouluun asti hommissa eräällä pikkutallilla jossa oli vaihdellen 3-6 hevosta, vastasin tallilla aika pitkälti suurimmasta osasta tallihommista ja opetin myös tallinpitäjän nuoria oreja. Sitä ennen olin tämän samaisen kaverini aikaisemmalla tallilla harjottelussa yli vuoden. Tallihommista on siis ihan kunnolla kokemusta ja tykkäänkin kovasti niitä tehdä. Kokeilin aikoinani myös ypäjällä opiskelua, paikka oli aivan mahtava, mutta silloin olin jo reilusti muita vanhempi eikä huoneiston jakaminen 7 teinitytön kanssa sopinut itselle ollenkaan. 

Tällä kaverini uusi talli on 10 paikkainen, hevosia tällä hetkellä 9. Alkuun oli taas hakemista karsinanputsauksessa niinkun aina tauon jälkeen, mutta muutaman boksin jälkeen alkoi jo sujumaan ja sitten ne loppuikin jo, kun tehtiin talli tänään yhdessä. Tallinteko on tuolla helppoa kun hevoset on kilttejä, ruokinta ja loimitus yksinkertaista ja kaikki on lähellä. Muutenkin uusi talli on tosi kiva, ihana hirsitalli! :)

Tallin siivouksen jälkeen liikutin tän nuoren suokkitamman josta aikasemmin jo puhuin. Taika on  ponikokoinen ja kimo, todella kiltti mussukka. Vaikka mulle tarhassa ensin persettä näyttikin, pitää seuraavalla kerralla varautua herkkujen kanssa ;)
Menin kentällä perusjuttuja, tai siis yritin! Tuntui etten osaa ratsastaa siis yhtään, ihan aloittelijafiilis. Yritin saada lähinnä tasaista menoa aikaiseksi, mutta jäätiin siitä kyllä nyt aika kauas. En osannut olla Taikan liikkeissä yhtään mukana, heiluin koko ajan puolelta toiselle ja kallisten kun moottoripyörällä ajaessa :D Oman ongelmansa toi Taikan pieni koko, tuntui ettei sillä ole kaulaa ollenkaan, melkein kun olisi kuolainrenkaista pitänyt kiinni :D Taika taisi huomata ahdinkoni ja välillä vähän pelleili oikomalla kulmia tai siirtymällä käyntiin. Enkä kyllä syytä, ihan oli nyt kyllä kuskissa vika. Sain jotenkin räpellettyä askellajit läpi ja Taikan edes ravaamaan suht ok pyöreänä nokka menosuuntaan joten siihen oli hyvä tällä kertaa lopettaa. Käytiin vielä metsätiellä loppukäynnit ja otettiin me vähän raviakin kun Taika olisi mielummin hamuillut kuusenhavuja suuhunsa kun kävellyt eteenpäin ;)

Tiesin kyllä, että ratsastustaidot on Kamun aikana päässeet aika pahasti ruostumaan. Sen kanssa kun ei normaalia ratsastusta juuri tullut mentyä eikä kamalasti kentälläkään pyöritty. Nyt on siis aika taas toden teolla keskittyä omaan ratsastamiseen ja siinä onkin aikalailla tekemistä, että saan itseni takaisin heA tasolle! :D
Nyt vaan ratsastan mahdollisimman paljon ja erilaisia hevosia, sekä menen myös tunneille heti kun mahdollista. Onneksi kaikkeen siihen on nyt mahdollisuus. 

Mr X, ruoveden ratsutalli, 2010



1 kommentti:

  1. Lätkäisen sua haasteella:
    http://heppastellen.blogspot.fi/2013/01/on-haasteita-ja-haasteita.html

    VastaaPoista