tiistai 22. tammikuuta 2013

Lisää suokkeja + poni! :)

Tänään liikuttelin tallinpitäjän heppoja. Ensin juoksutin edellisistäkin postauksista tutun Taikan. Taika liikkuu juoksuttaessa vähän tahmeasti ja kentällä olleet heinät eivät ainakaan lisänneet liikeintoa, vaan heinätupsuja piti napsia vähän väliä. Juoksutin irtona tällä kertaa kun en löytänyt  liinaa. Mentiin käynti-ravi siirtymisiä. Ihan ok Taikakin kuitenkin meni vaikkei huomio niin mussa ollutkaan. 
Seuraavaksi otin samaiseen käsittelyyn 10v shettisruuna Prinssin. Prinssi on todella kiltti ja maailman söpöin poni! Tietysti sillä, kuten kaikilla muillakin shettiksillä, on aina pikkasen pilkettä silmäkulmassa ;) 
Prinssikin yritti alkuun mennä heti heinille, mutta kunnioitti raippaa huomattavasti enemmän kun Taika ja sainkin sen melkein heti hyvin kuulolle. Prinssi kipitti kiltisti ympyrällä ja teki hienoja käynti-ravi siirtymisiä. Loppuun otin vielä laukat molempiin suuntiin. On se vaan niin söpöä kun tommonen pallero viipottaa menemään! :)

Sitten otettiinkin isot hepat käyttöön ja lähdettiin Jennyn kanssa maastoon, Jenny Pyryllä ja mulla ensimmäistä kertaa Tikari! Tikari on aivan mahtava 17v suomenhevosruuna, entinen ravuri, nykyinen luottoratsu ja osaava koulussa. Omaa todella tasaiset askellajit ja on erittäin kiltti. Pyry taas isokokoinen, mahtavaturkkinen ja -jouhinen 21-vuotias suokkitamma, jolla on aina maastossa meno päällä ja johtaa joukkoa omilla tölttisekoitus askellajeillaan ;D

Käytiin ihan vaan käyntilenkki metsäpolulla, mentiin katsomaan uutta polkua jota pitkin pääsee kivasti pidemmille maastoreiteille. Hyvä polku ja pitää mennä uudestaankin paremmalla ajalla, nyt mentiin vain tutkimusmatkalle :) Kesällä varmasti tosi kiva myös! 
Tikari oli metsässä varmajalkainen, sen käynti keinutti enemmän sivuttaissuunnassa kun muut tähän asti kokeillut. Johtuu mahdollisesti siitä, että Tikari on le-ve-ä! Ihan työhevosesta menisi, ja muistaakseni sillä on nuorempana paljon rekeä sun muuta vedetty kärryjen lisäksi.

Mulla alkoi loppumatkasta palella sormet ihan järkyttävästi, tallilla oli tänään tosi kylmä kun puhaltimesta menovesi loppu ja olin vähän kylmissäni jo ennen lenkille lähtöäkin. Huomasin myös tänään, että mun toppakengät vetelee viimesiään ja hanskojakin just eilen illalla ompelin kun peukku tuli esiin :D Pitäis varmaan ostaa välillä uuttakin :D 
Kun tultiin takaisin tallin kohdalle, Jenny jatkoi vielä pienen lenkin Pyryn kanssa, mutta me jäätiin matkasta kun mulla oli niin kylmä.

Sain kohmeisillä sormilla napattua Tikarista pari kuvaa kun taas jäi kamera laukkuun, vaikka lenkille piti ottaa mukaan :( Jostain syystä taas mun kakkakamera otti tommosta rakeista kuvaa, yrittäkää kestää!

Tikari on leveä!

Voisitko lopettaa sen kameran räpläämisen ja riisua nää kamppeet niinkun nyt kiitos! :D

4 kommenttia:

  1. Kiitos vielä lenkkiseurasta! Tikari on kyllä ihana, tykkään kanssa hurjasti sen liikkeistä.

    Ps. Ei Pör yksinään oo tollanen häslä! <3 ;-) Tai no harvoin ja paikoitellen saattaa toki olla.

    Mennään taas pian uudelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kiva maastoilla yhessä! Ja mennään vähän pidemmillekin lenkeille joskus :)

      Poista
  2. Ihana Tikru!
    Voi huoh, kun mullakin oli tänään ikävä jotain tasaista ja rauhallista ruunaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen, terkuin nimimerkki yli 3 vuotta taistelua Kamun kanssa :D Kyllä on ihanaa mennä hevosella joka vaan kulkee eteenpäin mihin pyydän eikä pysähdy vähän väliä sekoileen, eikä tarvi pelätä pukkeja tai muutakaan :)

      Poista