tiistai 22. lokakuuta 2013

Kengitys

Vilson sai tänään talvipopot alle, valvoin kengityksen ja kävin sitä ennen pyörimässä kentällä.
Mentiin vain käyntiä kun kenttä oli jäässä. Yritin keskittyä omiin jalkoihin. Reisissä tuntui kun menin pääosin ilman jalustimia ja venyttelin jalkaa suoremmaksi. Kamun kanssa tuli ratsastettua paljon aika lyhyillä jalustimilla, niillä kun pysyi pukeissa paremmin mukana. Nyt onkin taas sitten kunnon istuntarempan aika. 
Oon aina istunut aika tuoli-istunnassa, mutta sitten taas pohkeita käytän liiankin taakse välillä. Pitäisi löytää jalalle se oikea paikka ja pitää se. Helpommin sanottu kun tehty.. Onneksi Vilsonin kokoisella ratsastaminen venyttää reisiä ja lonkkia automaattisesti :D Tänään siis kuitenkin venyttelin itsekin jalkoja pitkälle alas. Yritin kääntää reiden oikeaan asentoon niinkun on opetettu, eli housujen sauman pitäisi olla ulkopuolella siinä reiden keskellä. Täytyikin oikein käsin nostaa jalat oikein. Pohkeita käytän jotenkin hassusti niin että käytän enemmän alapohkeen takaosaa ja kantapäätä kun pelkkää alapohkeen sisäosaa. Tämä varmasti johtuu jalan väärästä asennosta ja tämän ansiosta varpaatkin sojottavat usein ulospäin. No ei ainakaan polvi purista, mutta kankku sitten usein puristaa! Huomaan usein että pakaralihakset on jännittyneet vaikka käytän alapohjetta, tai siis pitäisi käyttää alapohjetta.. Kamalan huonoja maneereita tullut opittua...
Kädet ja ylävartalo pysyy paremmin paikallaan, varsinkin kun vähän väliä muistuttelee itselleen "kädet, kädet, istuinluut...". Katse auttaa pitämään painoavut kohdallaan, siitäkin muistuttelen myös itseäni aika-ajoin kun huomaan tuijottavani vain hevosen asetusta...

Menin ympyröitä, voltteja, suoraa linjaa lävistäjällä, pohkeenväistöä ja pikkasen avoa. Tunnin verran oltiin kentällä, ihmeen hyvin sain ajan kulumaan ihan käynnissäkin. En ole ikinä malttanut kamalasti käyntityöskentelyyn keskittyä, vaan mielummin ravissa, tietysti joitain juttuja pitää tehdä myös käynnissä. Jos on jonkun syyn takia pitänyt vain kävellä niinkun tänään jäisen kentän vuoksi, olen lähtenyt maastoon. Nyt kuitenkin piti pysytellä kentällä odottelemassa kengittäjää ja hyvä niin. Taas tuli yllätettyä itsensä :) Huomenna reidet huutaa hoosiannaa mutta sekin on hyvä vaan!

Kengitys sujui etusten osalta kivasti, mutta takasia Vilson ei antanut laittaa. Se repii jalkansa irti niin voimakkaasti että on kaikkien kannalta parempi rauhoittaa se niiden laiton ajaksi. Odoteltiin reilu parikymmentä minsaa rauhotteen vaikutusta ja sitten Vilson nukahtikin melkein täysin, sööttejä noi otukset unessa :) Takasten laitto sujuikin sitten ihan ongelmitta nopeasti ja Vilson pääsi jatkamaan uniaan karsinaan. Seuraavan kerran pääsenkin tallille vasta ensiviikolla, joten palaillaan silloin!

Nukkuva poitsu

Pikku möhkäle ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti