keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ainiin, mulla on blogi.....

Jep, oon näemmä unohtanut kirjotella tänne ihan täysin!

Talvi on Broncan kanssa omalta osaltani mennyt aika hissukseen. Paljon oon maastakäsin taluteltu ja puuhailtu. On ollut oma motivaatio ratsastukseen täysin hukassa, ja kun vielä tässä taannoin löysin jumppailun ilon niin on ollu monesti tallille mennessä fyysisestikin ihan poikki. 
Treenailen siis kotona youtubevideoiden mukana jumpaten muutaman kerran viikossa 30-60min treenistä riippuen, sekä 1-2 krt viikossa käyn ohjatussa jumpassa. Alkoi jenkkakahvat jo tursuileen siihen malliin että päätin vähän tiivistää ;D Painoo ei tarvitse pudottaa oikeestaan ollenkaan. 
Tästä ei ole kuitenkaan tulossa mikään treeniblogi enkä tahdo kovin tarkasti edelleenkään omaa elämääni tänne valottaa. Voin silti välillä kertoa esim kissoista tai koirastani, tai jotain muuta jos huvittaa (tai jos edes muistan taas tänne kirjottaa mitään ;).

Kirjotan nyt parin viime kerran ratsastuksista kun oon taas yrittänyt oikeasti ratsastaa ja pikkasen pientä motivaation siementäkin on herännyt talvilevolta! 

Viime viikolla olin maneesissa, mentiin lg:llä. Broncan suu on aikoinaan saanut kovaa kyytiä ainakin arpikudoksesta sun muusta päätellen, sekä se toimii hyvin yleensä kuolaimettomilla, niin niillä mennään pääosin. 
Jo alkukäynneistä lähtien B oli lähdössä. Se vanha kunnon "viritetty jousi perseen alla" - efekti. Ratsastus meni puoliksi B:n höyryämiseen, poikittamiseen, punkemiseen ja spurttailuun. Broncan kanssa ei ole mitään hyötyä jäädä työstämään mitään jos sillä kiehuu nupissa vaan täytyy palata taaksepäin. Eli ohjat löysäks ja käyntiä ja omakin pää rauhalliseksi! 
Hyviä pätkiä tuli, kivoja voltteja oikeaan kierrokseen, tasasta tahdikasta ravia jne. Vasen on tällä hetkellä ongelma, kun Bronca haluaisi vaan laukata ja laukata ja laukata. Se esim kulmaa lähestyessä alkaa punkemaan persettä sisälle ja kun yrität korjata, se tarjoaa laukkaa. Yllätävästi tällä kertaa ei laukattu, tahdon palkita B:n laukalla vasta kun se edes pikkasen kuuntelee mitä yritän selästä sille kertoa...

Karvakasa maneesilla

Tänään olinkin sitten kentällä kun maneesissa oli ruuhkaa. Kenttä ei ole kovin kehuttavassa kunnossa loskan takia, mutta siinä pystyy isoja ympyröitä ja uraa myöden jotenkin menemään. Tehtiin vähän lyhyempi treeni ja pohjan mukaan.
Bronca oli ihan pölhö kun käytiin ensin maneesilla katsomassa mahtuuko sekaan ja sitten käännyttiinkin takaisin tallille. Se oli jotenkin todella erikoista B:n mielestä, koska se töhötti takaisin tallille samaan tapaan kun maastosta palatessa se usein intoilee. Ainoa vaan että en edes ollut selässä :D Ihme kyllä innostus jatkui kentälle saakka ja alkukäynnit käveltiinkin aika reippaasti!
Bronca oli tänään huomattavasti parempi kun viime viikolla, mutta sama vasemmalle punkeminen, ravissa kiihdyttely ja laukan tarjoominen oli ongelmana tälläkin kertaa. Pidin hommat siis perusjutuissa ja otin aina heti käyntiin kun pikkasenkin tuntui että ravi kiihtyy mutta pidäte ei toimi ja työskentelin pätkän käynnissä kunnes uusi yritys ravia. Ravi-käynti siirtymisiä tulikin tehtyä varmaan kymmeniä. En yrittänyt mitään koukeroita kentän kunon takia, vaan pidin linjat reiluina. Parit väistöt otin samaan syssyyn kun ratsastin keskihalkasijalla suoruutta. Käynnissä keskihalkasija, päädyssä puoliympyrä ja takaisin pikkasen keskihalkasijan sivuun, taas suoraan noin kentän puoleen väliin ja siitä väistö uralle. 
Tässä tehtävässä ongelmaksi tuli uralle paluu, kun samaa tehtävää olen joskus monta kuukautta sitten tehnyt niin, että uralle palatessa nostan laukan. Tää muori muistaa kaiken!!
Välikäyntien jälkeen B oli sitä mieltä että jes nyt vihdoin laukataan! No en todellakaan alkanut sillä pohjalla edes kokeilemaan, enkä tahtonut taaskaan palkita Broncaa ennakoimisesta, eikä se ollut vieläkään 100% avuilla. Loppukäynneissä sainkin tästä sitten protestointia pään viskomisella ja kovalla päristelyllä, sen verran oppinut tätä hevosta tuntemaan että selkeä vittuntumisreaktio! ;D Tulin sitten alas selästä taluttamaan ja lahjoin leivällä niin B vihdoin rauhottui ja tajusi ettei nyt vaan laukata tänäänkään. 

Bronca muutti juuri tallin täyshoitopuolelle ja onkin tosi hassua hoidella lämpimässä valosassa tallissa ja mikä oudointa, voi vaan marssia hakemaan hevosen tarhasta ja törkätä sen lähtiessä sinne takaisin. Tallihommien teko on kyllä mukavaa eikä niistä tarvitse onneksi kokonaan luopuakaan, sillä tuolla on optiona ottaa itse viikonloppuisin boksit sekä tehdä sapuskat valmiiksi ja sehän me tietysti käytetään hyväksemme! Sunnuntaina olenkin menossa seuraavan kerran, katsotaan muistanko tänne raportoida vai kirjotanko taas seuraavan kerran muutaman kuukauden päästä! :D

Söpöliini!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti